Wednesday, 17 November 2010

Ideja europiane e Ballkanit dhe nacionalizmiRiga Velestinis Ferreo (1757— 13 qershor 1798), iluministi grek i shekullit XVIII në kartat e tij kushtetuese që hartoi nën shembullin e Deklaratës për të Drejtat e Njeriut të Revolucionit Francez nuk i dha shtetit të ri që do të ndërtohej karakter të ngushtë nacional, por duke reflektuar frymën e kohës në të cilën ai ishte formuar i dha një karakter universal.